03-111-965-965

0332-1309589

OK Koyla Karahi Masala

OK Koyla Karahi Masala

  • کوئلہ کڑاہی مصالحہ


Clock

30 -45 minutes

Person

4- 5 persons

Love

Made with love

  • Premium Quality Hand Picked Ingredients
  • Perfectly Measured Spices
  • Our every Recipe Mix is freshly made just for you.
Facebook Twitter
order now
  • Rs 108

    In Stock

Rs
  • Chemical Free

    100% Chemical Free

  • No Flavor

    No Artificial Color or Flavors

  • No Preservatives

    No Preservatives

  • No Fillers

    No Filler Content


Karahi is a very favorite and most cooked dish in our desi cuisines specially in Dawats. Chicken mutton and beef is used in it as per one's choice. But a smart and delicious variation in it is here for you. A dum with the Coal/Koyla enhances the flavor of the Karahi and the aroma is simply irresistible. This is definitely going to be one of the best dishes on your dastarkhawan. Organic Kitchen's Koyla Karhai Masala is specially prepared with premium quality spices and according to your taste you can find the flavor accordingly.

Spices Used in Masalas

Salt(نمک), Black Pepper(کالی مرچ), Chat Masala(چاٹ مصالحہ), Cumin White(سفید زیرہ), Coriander Seeds(سوکھا دھنیا), Red Chilli Powder(لال مرچوں کا پاؤڈر), Ginger(ادرک), Garlic Powder(لہسن کا پاؤڈر), Kasori Methi(قصوری میتھی ), Green Chilli Powder(ہری مرچ کا پاؤڈر), Paprika(پیپریکا ), Coriender Leaves(ہرا دھنیا )


Ingredients Required

Yogurt
دہی
2 tbsp
Chicken Meat
مرغی کا گوشت
1 kg
Tomato
ٹماٹر
9 medium
Cooking Oil
ھانے کا تیل
1 cup

How To Cook

1. Prepare Yogurt

Mix yogurt, oil and OK Koyla Karahi Masala.
دہی میں او کے کویلہ کڑاہی مصالحہ شامل کر کے مکس کریں

2. Marinate the Meat

Apply to meat and marinate for (Chicken 30 minutes, Boiled Goat/ Lamb/ Beef 1-2 hours or overnight).
او کے کویلہ کڑاہی مصالحہ اور دہی چکن پر لگا کر ٣٠ منٹ میرینیٹ کریں

3. Steam Tomatoes

Steam tomatoes in 3 to 4tbsp of water.
ٹماٹر کو ٣ سے ٤ کھانے کے چمچے پانی کے ساتھ اسٹیم دیں

4. Make Tomato puree

Now peel off tomatoes and make a paste.
اب ٹماٹر چھیل کے پیسٹ بنا لیں

5. Heat Oil

Heat oil in a pot.
ایک برتن میں تیل گرم کریں

6. Add Marinate Meat

Add marinated meat, fry until water dries.
مرینیٹ کی ہوئی چکن کو گرم کے ہوے تیل میں فرائی کریں جب تک پانی خشک نہ ہو جانے

7. Add Tomato puree

Now add tomato paste and cook for 10 minutes then slow down flame, cover and cook for 5 minutes.
اب ٹماٹر کا بنایا ہوا پیسٹ شامل کریں دس منٹ کے لئے ہلکی آنچ پے پکایں ،پھر ڈھک کے ٥منٹ کے لئے مزید پکایں

8. Stir Fry

Now fry properly until oil separates from gravy.
تب تک پکایں کے تیل نہ چھوڑ دے

9. Heat Coal and Place in Karahi

Separately heat Coal (Koyla) on medium flame. Put 1 clove and 1 cardamom in an aluminium foil cup and place the heated coal on it. Place this cup in karahi
درمیانی آنچ پر کویلہ سلگایں . ایک لونگ اور ایک الائچی کو المونیم فوائل کے کپ میں سلگاے ہوے کوتلنےکے ساتھ رکھیں کپ کو کڑاہی میں رکھیں

10. Cover Lid and Dum

sprinkle a little amount of oil on coal and cover it immediately Let the dum sit in for at least 5 to 7 minutes so that the aroma penetrates the dish properly.
تھوڑا تیل کویلے پے ڈال کے ڈھک دیں ٥ سے ٧ منٹ کے لئے دم دیں کے اسموک رچ جانے

Your OK Koyla Karahi Masala is Ready!

Garnish with garnishing masala and serve with hot naan.
او کے گارنش مصالحہ سے گارنش کریں اور گرم نان کے ساتھ پیش کریں

Product Reviews Write Review