03-111-965-965

0332-1309589

OK Shami Kabab Masala

OK Shami Kabab Masala

  • شامی کباب مصالحہ


Clock

2-3 hours

Person

8-10 persons

Love

Made with love

  • Premium Quality Hand Picked Ingredients
  • Perfectly Measured Spices
  • Our every Recipe Mix is freshly made just for you.
Facebook Twitter
order now
  • Rs 99

    In Stock

Rs
  • Chemical Free

    100% Chemical Free

  • No Flavor

    No Artificial Color or Flavors

  • No Preservatives

    No Preservatives

  • No Fillers

    No Filler Content


The Shami Kabab is the king of the tea trolley in Pakistan; may it be Eid or a casual drop-in at a friend’s house, the delicious delight is always a hot accompaniment. The kebab, with the hot pepper, red pepper and green chillies in it, brings a zing not just to the chai but the conversation too. The silky Shami kebabs are a delicious side to any meal, but they can be enjoyed on their own with a side of hot naan, onions and spicy mint chutney.

Spices Used in Masalas

Red Chilli Powder(لال مرچوں کا پاؤڈر), Coriander Seeds(سوکھا دھنیا), Cumin White(سفید زیرہ), Cloves(لونگ), Black Pepper(کالی مرچ), Nutmeg(جائفل‎), Mace(جاوتری), Black Cumin(کالا زیرہ), Cinnamon(دار چینی), Star Anise(بادیان کے پھول), Black Cardamom(بڑی الائچی), Green Cardamon(سبز الائچی), Salt(نمک), Ginger(ادرک), Garlic Powder(لہسن کا پاؤڈر), Kashmiri Lal Mirch (کشمیری لال مرچ)


Ingredients Required

Beef
گاۓ کا گوشت
Beef/Mutton 1 1/2 kg
Daal Chana
دال چنا
500 gm and as per your requirement
Onion
پیاز
500 gm or 4 medium size
Cooking Oil
ھانے کا تیل
as required for shallow frying
Coriender Leaves
ہرا دھنیا
1 cup
Green Chillies
ہری مرچ
6-7 and as per your taste
Eggs
انڈے
1-2

How To Cook

1. Soak Lentils

Soak Split Bengal Gram (Chaane Ki Daal) in warm water for 25 minutes.
چنے کی دال کو پچیس منٹ کے لئے گرم پانی میں بھیگو دیں.

2. Heat Oil

In a deep bottom pot heat 2 tbsp oil
گہری پتیلی میں ٢ کھانے کے چمچے تیل گرم کریں .

3. Saute OK shami Kabab Masala

Add Ok Shami Kabab Masala. Saute for 1-2 minutes
گہ او کے شامی کباب مصالحہ شامل کر کے ١ سے ٢ منٹ کے لئے بھونیں .

4. Add Soak Lentils

Now add the soaked chana dal and mix thoroughly.
بھیگی ہوئی دال چنا شامل کر کے اچھے سے مکس کریں

5. Add meat

Add the boneless meat (beef or mutton)
بغیر ہڈی کا گوشت شامل کریں

6. Add Water

Add 5 to 6 cups of water.
٥ سے ٦ کپ پانی شامل کریں

7. Tender The Meat

Cook until all the water has evaporated and chicken is tendered.
گوشت گل جانے اور پانی خشک ہونے تک پکایں

8. Make a Thick Paste

ٹھنڈا ہونے کے بعد، گوشت کو اچھی طرح پیس لیں
ٹھنڈا ہونے کے بعد، گوشت کو اچھی طرح پیس لیں

9. Add All Green Vegitable

In the paste add ginger, green chilli, freshly chopped coriander leaves and mint leaves. Mix all the ingredients to combine well.
ادرک , ہری مرچیں، ہرا دھنیا، پودینہ شامل کریں اور اچھی طرح مکس کریں.

10. Add Eggs

Now add the raw eggs liquid and mix thoroughly.
. انڈے شامل کریں اور اچھی طرح مکس کریں

11. Make Round Shapes

Using your palm make the kababs of any desired shape and size, generally flat round shape.
ہتیلی کی مدد سے گول تکیہ بنا لیں.

12. Heat Oil

Heat oil in a frying pan for frying kabab
فرائی پین میں کباب تلنے کے لئے تیل گرم کریں

13. Fry Kabab

Now dipping in egg fluid shallow fry the kebabs from both sides till golden brown.
انڈے میں ڈپ کر کے گرم تیل میں دونو طرف سے گولڈن براؤن ہونے تک تلیں

Your OK Shami Kabab Masala is Ready!

Serve with raita. salad. mint chutny.
رائتہ چٹنی اور سلاد کے ساتھ پیش کریں

Product Reviews Write Review