03-111-965-965

0332-1309589

Shahi Aloo Gosht Masala

Shahi Aloo Gosht Masala

  • شاہی آلو گوشت مصالحہ


Clock

30 -45 minutes

Person

4- 5 persons

Love

Made with love

  • Premium Quality Hand Picked Ingredients
  • Perfectly Measured Spices
  • Our every Recipe Mix is freshly made just for you.
Facebook Twitter
order now
  • Rs 165

    In Stock

Rs
  • Chemical Free

    100% Chemical Free

  • No Flavor

    No Artificial Color or Flavors

  • No Preservatives

    No Preservatives

  • No Fillers

    No Filler Content


Aloo Gosht is a dish which is prepared with meat and potatoes both. It usually has lamb or mutton or beef meat, in a stew-like gravy which is known as shorba. The dish can be served and eaten with plain rice or with bread such as roti, paratha or naan. It is a favorite and common dish in Pakistani meals and is commonly consumed. A couple of years back Aloo gosht used to be the main course dish in wedding events but with the variations in cuisines it has been limited to regular dishes only.

Spices Used in Masalas

Coriander Seeds(سوکھا دھنیا), Red Chilli Powder(لال مرچوں کا پاؤڈر), Cashew Nut(کاجو ), Green Cardamon(سبز الائچی), Cumin White(سفید زیرہ), Black Pepper(کالی مرچ), Cloves(لونگ), Nutmeg(جائفل‎), Mace(جاوتری), Cinnamon(دار چینی), Will Cayenne Pepper(دیگی لال مرچ), Bay Leaves(تیز پات, تیز پتہ), Onion(پیاز ), Ginger(ادرک), Garlic Powder(لہسن کا پاؤڈر), Turmeric Powder(ہلدی کا پاؤڈر), Black Cardamom(بڑی الائچی)


Ingredients Required

Chicken Meat
مرغی کا گوشت
1 Kg
Yogurt
دہی
4 tbsp
Onion
پیاز
2 medium (paste)
Tomato
ٹماٹر
3 medium (paste)
Potato
آلو
3 medium (peeled & cubed)
Green Chillies
ہری مرچ
3 medium
Coriender Leaves
ہرا دھنیا
½ cup chopped
Cooking Oil
ھانے کا تیل
1 cup

How To Cook

1. Heat Oil

Heat oil in a pan.
ایک پتیلی میں تیل گرم کریں

2. Add Tarka

Add Shahi Aalo Gosht Takra masala in hot oil.
تیل میں شاہی الو کا ترکہ مصالحہ شامل کریں

3. Fry Onion paste

In hot oil add onion paste and fry until golden brown.
گرم تیل میں پیاز کا پیسٹ شامل کریں اور سنہرا ہونے تک تلیں

4. Add meat and Tomato paste

Add meat, tomato paste and OK Aloo Gosht Masala, cook for 5 to 10 minutes.
گوشت، ٹماٹر کا پیسٹ اور آلو گوشت مصالحہ شامل کریں، پانچ سے دس منٹ تک پکایں

5. Stir Fry

Add OK Shaho Aalo Gosht Masala and stir for 5 mintutes.
او کے شاہی الو کا مصالحہ شامل کریں اور ٥ منٹ کے لئے بھونیں]

6. Tender the Meat

Cover and cook on medium heat until meat is tender (45 minutes for beef/mutton/lamb and 7 - 8 minutes for chicken).
ڈھک کر درمیانی آنچ پر گوشت گل جانے تک پکایں (پینتالیس منٹ گاۓ، بکرا، دنبہ کے لئے اور پندرہ منٹ مرغی کے لئے).

7. Add Yogurt

Add yogurt and cook well until oil separates from gravy.
اب دہی شامل کر کے اچھی طرح بھونیں .

8. Add Potatoes

Now add potatoes and saute again for 1 to 2 minutes
اب آلو شامل کر کے دوبارہ ایک سے دو منٹ ک لئے بھونیں

9. Add Water for Gravy

Add required amount of water to prepare gravy. Cover and cook on low flame for 15 to 20 minutes or until the potatoes are cooked properly.
سالن تیار کرنے کے لئے حسب ضرورت پانی شامل کریں. ڈھک کر ہلکی آنچ پر پندرہ سے بیس منٹ کے لئے پکایں

Your OK Shahi Aloo Gosht Masala is Ready!

Serve with naan or chapati.
نان اور چپاتی کے ساتھ پیش کریں.

Product Reviews Write Review