03-111-965-965

0332-1309589

OK Murgh Musallam Masala

OK Murgh Musallam Masala

  • مرغ مسلّم مصالحہ


Clock

30 -45 minutes

Person

4- 5 persons

Love

Made with love

  • Premium Quality Hand Picked Ingredients
  • Perfectly Measured Spices
  • Our every Recipe Mix is freshly made just for you.
Facebook Twitter
order now
  • Rs 157

    In Stock

Rs
  • Chemical Free

    100% Chemical Free

  • No Flavor

    No Artificial Color or Flavors

  • No Preservatives

    No Preservatives

  • No Fillers

    No Filler Content


Murgh Musallam (Masala roasted chicken) is a Mughlai dish originating from the Indian subcontinent. Murgh Musallam literally means whole chicken; it is a rich dish in which a whole chicken is marinated.

Ingredients Of OK Murgh Musallam:

  1. White Cumin
  2. Green Cardamom
  3. Almond
  4. Dried coconut
  5. Red Chilli
  6. Nutmeg
  7. Mace
  8. Poppy Seeds
  9. Garlic
  10. Ginger
  11. Food Color
  12. Salt

Ingredients Required:

Ingredients Quantity
Chicken   1 whole
Cooking Oil ¼ cup
Kewra Water 1 tbsp
Yogurt 1 cup
Lemon Juice ¼ cup

Method:

  1. In bowl, add yogurt, cooking oil, lemon juice and OK Murgh Musallam Masala, mix well for marination.

  2. Add slight cuts on whole chicken and tie the legs with the help of thread, apply the mixture prepared for marination evenly over the chicken. Let it marinate overnight in refrigerator.

  3. In a saucepan, place marinated chicken. Cover and cook on low flame 10 - 15 minutes each side, keep changing sides in between.

  4. Cook until chicken is tender and add kewra water in the end. Serve whole chicken with boiled rice or zeera rice and the gravy in a separate bowl.

  5. Garnish with sliced onions, cucumber and lemon.

 

:مرغ مسلّم مصالحہ کے اجزاء

سفید زیرہ

سبز الائچی

بادام

خشک ناریل

لال مرچ

جائفل

جاوتری

خشخاش

لہسن

ادرک

نمک

 

اجزاء درکار :

چکن                  ایک مسلّم

دہی                   ایک کپ

کھانے کا تیل          ایک چوتھائی کپ

کیوڑا                 ایک کھانے کا چمچ

لیموں کا رس         ایک چوتھائی کپ

 

ترکیب:

  • مصالحہ لگانے کے لئے ایک پیالے میں دہی، کھانے کا تیل، لیموں کا رس اور مرغ مسلّم مصالحہ شامل کریں اور اچھے سے مکس کریں

  • چکن پر ہلکے کٹس لگائیں اور دھاگے کی مدد سے ٹانگوں کو باندھیں، اب تیار کیا گیا مصالحہ چکن پر اچھی طرح لگائیں. اسے رات بھر ریفریجرٹر میں رکھ کے مصالحہ لگا رہنے دیں

  • ایک دیگچی میں مصالحہ لگی چکن کو رکھیں. ڈھک کر ہلکی آنچ پر ایک طرف سے دس سے پندرہ منٹ تک پکنے دیں، بیچ بیچ میں اسکو پلٹتے رہیں

  • چکن گل جانے تک پکائیں اور آخر میں کیوڑا شامل کریں. چکن کو ابلے ہوئے چاول یا زیرہ چاول اور گریوی ایک الگ پیالے میں پیش کریں

  • کٹی ہی پیاز، کھیرا اور لیموں کے ساتھ سجاوٹ کریں


Product Reviews Write Review