03-111-965-965

0332-1309589

OK Kashmiri Dum Aloo Masala

OK Kashmiri Dum Aloo Masala

  • کشمیری دم آلو مصالحہ


Clock

30 minutes

Person

4- 5 persons

Love

Made with love

  • Premium Quality Hand Picked Ingredients
  • Perfectly Measured Spices
  • Our every Recipe Mix is freshly made just for you.
Facebook Twitter
order now
  • Rs 95

    In Stock

Rs
  • Chemical Free

    100% Chemical Free

  • No Flavor

    No Artificial Color or Flavors

  • No Preservatives

    No Preservatives

  • No Fillers

    No Filler Content


Kashmiri Dum Aloo is one of the most widely preferred Kashmiri Curries. Baby potatoes are deep fried and then cooked in delicious gravy of curd and lots of spices.

Spices Used in Masalas

Amchor(آمچور), Green Cardamon(سبز الائچی), Ginger(ادرک), Fennel Seeds(سونف), Red Chilli Powder(لال مرچوں کا پاؤڈر), Coriander Seeds(سوکھا دھنیا), Salt(نمک), Turmeric Powder(ہلدی کا پاؤڈر), Black Seeds(کلونجی), Cloves(لونگ), Fenugreek Seeds(میتھی دانہ), Bay Leaves(تیز پات, تیز پتہ), Cumin White(سفید زیرہ), Garam Masala(گرم مصالحہ), Sugar(چینی), Kashmiri Lal Mirch (کشمیری لال مرچ), Asafoetida(ہینگ), Mustard Seeds(رائی)


Ingredients Required

Potato
آلو
Baby Potatoes 1 kg (Peeled)
Yogurt
دہی
1 cup
Coriender Leaves
ہرا دھنیا
½ cup (chopped)
Green Chillies
ہری مرچ
3 - 4 (chopped)
Cooking Oil
ھانے کا تیل
4 tbsp and as required for deep frying
Vinegar
سرکا
1 tbsp

How To Cook

1. Prick the Potatoes And Soak

1 Peel baby potatoes and prick them with a fork or bamboo stick. If small potatoes are not available, then chop large potatoes into big chunks and prick them.2 In 1 bowl of water, add 3 tbsp vinegar and salt. Soak potatoes in this prepared water for 15 minutes.
چھوٹے آلو کو چھیل کر کانٹے کی مدد سے ان پر سوراخ کریں. اگر چھوٹے آلو دستیاب نہ ہوں تو بڑے آلو کے بڑے ٹکڑے کر کے ان پر سوراخ کریں.. ایک پیالے پانی میں ایک کھانے کا چمچ سرکا اور نمک شامل کریں. تیار کئے گۓ پانی میں آلو کو پندرہ منٹ کے لئے بھگو دیں.

2. Deep fry

In a pan heat 2 cup cooking oil till it begins to smoke. Add the peeled baby potatoes and begin to fry them on a low to medium flame.
دیپ فرائی کے لئے کڑھائی میں٢ کپ تیل گرم کریں. آلو کو پانی میں سے چھان لیں صاف کر کے ہلکا سنہرہ ہونے تک درمیانی آنچ پر ڈیپ فرائی کریں. چھان کر پلیٹ میں نکل لیں.

3. Bring out Potatoes

Take out the baby potatoes which are golden and crisp with a slotted spoon. Fry them well or else they remain uncooked from the
آلو گولڈن رنگ کے ہونے تک فرائی کریں

4. Add yogurt

Mix OK Kashmiri Dum Aloo masala in yogurt.
کشمیری دم آلو مصالحہ دہی میں مکس کریں.

5. Prepare Tarka

Heat 4 tbsp oil in another pan. Add tarka masala and saute and let the terka crackle for a few seconds.
دوسری کڑھائی میں چار کھانے کے چمچ کھانے کا تیل گرم کریں. تڑکا شامل کریں اور چند سیکنڈ کے لئے فرائی کریں.

6. Mix spices

Add ½ cup water. Bring mixture to boil and then add spiced yogurt. Cook for 10 minutes.
آدھا کپ پانی شامل کریں. ابال آنے کے بعد مصالحہ مکس کی ہوئی دہی شامل کریں. دس منٹ تک پکائیں .

7. Add Potatoes

8 Add fried potatoes, some fresh chopped coriander leaves, cover and cook for 5 minutes on low flame.
فرائی کئے ہوئے آلو شامل کریں اور کٹا ہوا تازہ ہرا دھنیا شامل کر کے ڈھک کر پانچ منٹ کے لئے ہلکی آنچ پر پکائیں.

Your OK Kashmiri Dum Aloo Masala is Ready!

Serve Kashmiri dum aloo hot with steamed basmati rice, naan, roti or plain paratha.
کشمیری دم آلو کوچاول ،نان ، چپاتی یا پراٹھے کے ساتھ پیش کریں

Product Reviews Write Review