03-111-965-965

0332-1309589

OK Karahi Gosht Masala

OK Karahi Gosht Masala

  • کڑاہی گوشت مصالحہ


Clock

30 -40minutes

Person

4- 5 persons

Love

Made with love

  • Premium Quality Hand Picked Ingredients
  • Perfectly Measured Spices
  • Our every Recipe Mix is freshly made just for you.
Facebook Twitter
order now
  • Rs 92

    In Stock

Rs
  • Chemical Free

    100% Chemical Free

  • No Flavor

    No Artificial Color or Flavors

  • No Preservatives

    No Preservatives

  • No Fillers

    No Filler Content


Karahi, also known as Gosht Karahi (when prepared with goat or lamb meat instead of chicken), is a dish from the Indian subcontinent noted for its spicy taste; it is notable in Pakistani and North Indian cuisine. The Pakistani version does not have capsicum or onions whereas the North Indian version uses capsicum. The dish is prepared in a karahi (wok). It can take between 30 to 50 minutes to prepare and cook the dish and can a stored for later consumption. It can be served with naan, roti or rice. This dish is one of the hallmarks of Indian and Pakistani cuisine.

Spices Used in Masalas

Coriander Seeds(سوکھا دھنیا), Cumin White(سفید زیرہ), Salt(نمک), Red Chilli Powder(لال مرچوں کا پاؤڈر), Ginger Powder(ادرک کا پاؤڈر), Garlic Powder(لہسن کا پاؤڈر), Garam Masala(گرم مصالحہ), Kasori Methi(قصوری میتھی ), Black Pepper(کالی مرچ), Onion(پیاز )


Ingredients Required

Chicken Meat
مرغی کا گوشت
1 kg
Tomato
ٹماٹر
5-6 medium chopped
Yogurt
دہی
1 tbsp
Green Chillies
ہری مرچ
5-6 whole
Coriender Leaves
ہرا دھنیا
½ cup chopped
Cooking Oil
ھانے کا تیل
1 cup
Ginger
ادرک
1 small piece julienne sliced
Water
پانی
1/4 cuo

How To Cook

1. Beat the Yogurt

Add 1 tbsp oil in yogurt and beat well.
دہی میں ایک کھانے کے چمچے تیل ڈال کر اچھے سے پھیٹ لیں

2. Marinate the Meat

Mix yogurt and OK Karahi Gosht Masala, apply to meat and marinate for (Chicken 30 minutes, Goat/ Lamb/ Beef 1-2 hours).
دہی اور کڑاہی گوشت مصالحہ کو مکس کریں، گوشت پر لگا کے مرینیٹ کریں (مرغی 30 منٹ، گاۓ /بکرا /دنبہ ایک سے دو گھنٹے

3. Steam Tomatoes

Put tomatoes in a pan and add a quarter cup of water and steam on medium flame for 15-20 minutes and peel off.
ایک پتیلی میں ١/٤ کپ پانی میں ٹماٹر ہلکی آنچ پر١٥ سے ٢٠ منٹ اسٹیم کریں پھر چھلکا اتار لیں .

4. Prepare Tomato puree

Make a fine paste of tomatoes.
ٹماٹر کو پیس لیں

5. Stir fry

Heat oil in a deep pan and add marinated meat, stir fry for 15 minutes on high flame.
پتیلی میں تیل گرم کریں اور مرینٹڈ چکن کو ١٥ منٹ تک تیز آنچ پر بھونیں .

6. Add Tomato puree

Add tomato paste and half of julienne cut ginger, cover the lid and cook on high flame for 8-10 minutes till oil separates from masala.
ٹماٹر کا پیسٹ ور ادھی جولین کٹی ادرک شامل کر کے تیز آنچ پر ڈھک کر٨ سے ١٠ منٹ تک پکایں جب تک مصالحہ تیل نہ چھوڑ دے

7. Add green chillies

Add green chillies and cover the lid and cook for 5 minutes on low flame.
ہری مرچیں شامل کر کے ٥ منٹ ڈھک کے ہلکی آنچ پر پکایں

Your OK Karahi Gosht Masala is Ready!

Garnish with fresh green coriander and serve with hot Nan.
ہرا دھنیا سے گارنش کریں اور گرم نان کے ساتھ پیش کریں .

Product Reviews Write Review