03-111-965-965

0332-1309589

Haleem Masala

Haleem Masala

  • حلیم مصالحہ


Clock

4 - 5 hours

Person

6 - 8 persons

Love

Made with love

  • Includes: Korma Masala, Daal Masala, Garnishing Masala, Chaat Masala
  • Premium Quality Hand Picked Ingredients
  • Perfectly Measured Spices
  • Our every Recipe Mix is freshly made just for you.
Facebook Twitter
order now
  • Rs 215

    In Stock

Rs
  • Chemical Free

    100% Chemical Free

  • No Flavor

    No Artificial Color or Flavors

  • No Preservatives

    No Preservatives

  • No Fillers

    No Filler Content


Haleem is a delicious stew type dish. Haleem is slow cooked for seven to eight hours, which results in a paste-like consistency, blending the flavors of spices, meat, barley and wheat. Haleem is a high-calorie dish, haleem provides protein from the meat and fibre and carbohydrates from the various combinations of grains and pulses. Haleem is famous in Pakistan, Middle East & Central Asia region.

Spices Used in Masalas

Turmeric Powder(ہلدی کا پاؤڈر), Ginger Powder(ادرک کا پاؤڈر), Garlic Powder(لہسن کا پاؤڈر), Red Chilli Powder(لال مرچوں کا پاؤڈر), Garam Masala(گرم مصالحہ), Cumin White(سفید زیرہ), Coriander Seeds(سوکھا دھنیا), Salt(نمک), Nutmeg(جائفل‎), Mace(جاوتری)


Ingredients Required

Beef
گاۓ کا گوشت
1kg Beef
Cooking Oil
ھانے کا تیل
1-3 cups
Onion
پیاز
1 large sliced
Daal Chana
دال چنا
50gm
Daal Masoor
دال مسور
50gm
Daal Mong
دال مونگ
50gm
Daal Mash
دال ماش
50gm
Wheat
گندم
100gm
Barley
جؤ
100gm
Mint Leaves
پودینہ
1 cup chopped
Coriender Leaves
ہرا دھنیا
1 cup chopped
Green Chillies
ہری مرچ
5-6 finely chopped
Fried Onion
تلی ہوئی پیاز
1 cup
Ginger
ادرک
Julienne Cut 1/2 cup
Lemon
لیمو
2-4

How To Cook

1. Soak Pulses and Wheat

Wash and soak the wheat and the lentils separately for at least two hours or overnight.
گندم اور دالوں کو دھو کے کم سے کم دو گھنٹے کے لئے یا رات بھر کے لئے بھگو دیں

2. Boil the Pulses and Wheat

Now boil the wheat along with lentils in 2 to 3 liter water. Add OK Haleem Daal Masala and cook on low flame for 5 to 6 hours until it’s cooked completely and the water is almost absorbed by the wheat.
اب٢ سے ٣ لیٹر پانی میں دالیں گندم اور او کے دال مصالحہ ڈال کے ہلکی آنچ پہ٥ سے ٦ گھنٹے کے لئے گل جانے تک ابالیں اتنا کے پانی جذب ہو جاے

3. Heat Oil

On the other side heat 1 cup oil,
دوسری طرف ١ کپ تیل گرم کریں

4. Add OK Haleem Korma Masala

Add OK Haleem Korma Masala Stir for a few second.
اس میں او کے حلیم قورمہ مصالحہ شامل کر کے چند سیکنڈ کے لئے بھونیں

5. Add meat

Add meat (beef/mutton/chicken) Stir for a few minutes
اب اس میں (بیف / چکن /مٹن ) ا شامل کر کے چند منٹ کے لئے بھونیں

6. Cover the Lid

Cover the lid for 15 to 20 minutes on medium flame.
١٥ سے ٢٠ منٹ کے لئے درمیانی انچ پر ڈھک کے پکایں .

7. Add Water

Add water (2 to 3 liter for beef/mutton and 1 ½ liter for chicken,
اس میں پانی (٢ سے ٣ لیٹر بیف /مٹن اور ١ سے ١ ١/٢لیٹر چکن ) شامل کریں

8. Tender The Meat

Cover the lid and cook on low flame until meat is tender (Beef 4-6 hours, Chicken 3-4 hours
گوشت گل جانے ڈھک کے ہلکی آنچ پے پکایں( بیف ٤ سے ٦، چکن ٣ سے ٤)

9. Add Yogurt

Add yogurt with meat and stir fry.
دہی اور گوشت کو شامل کر کے بھونیں .

10. Add Meat and Grains

After the cooked wheat has cooled a bit, add meat and coarsely grind the grains with a wooden spoon or grind in a blender for 1-2 minutes. Do not grind too much.
جب گندم گل جاتے پھر ٹھنڈا کریں اور گوشت شامل کریں اور دالوں کو لکڑی کے چمچے سے گھوٹیں ١ سے ٢ منٹ کے لئے گرائنڈ کر لیں مگر زیادہ نہ کریں

11. Stir Occasionally

Cook on low heat for 1 hour. Stir occasionally. Add additional water if needed.
١گھنٹے تک ہلکی آنچ پے پکایں اور چمچہ چلاتے رہیں اگر ضرورت ہو تو پانی شامل کریں

12. Fry Onion

Heat remaining oil and fry onion until golden brown.
گرم تیل میں پیاز تلیں جب تک گولڈن براؤن نہ ہو جانے.

13. Garnishing

Pour fried onions, haleem garnishing masala into the haleem. Cover and simmer on low heat for 10 to 15 minutes.
تلی ہوئی پیاز کو حلیم پر ڈالیں ور ڈھک کر ہلکی آنچ پر ١٠ سے ١٥ منٹ تک پکایں

Your OK Haleem Masala is Ready!

Garnish with fresh coriander leaves, mint leaves, fried onion, julienne ginger, lemon and sprinkle OK Haleem Chaat Masala.
ہرا دھنیا ،پودینہ، تلی ہوئی پیاز کے ساتھ ادرک لیمو اور او کے حلیم چاٹ مصالحہ ڈال کے پیش کریں

Product Reviews Write Review