03-111-965-965

0332-1309589

OK Daal Masala

OK Daal Masala

  • دال مصالحہ


Clock

40 mins

Person

5-6 Persons

Love

Made with love

  • Premium Quality Hand Picked Ingredients
  • Perfectly Measured Spices
  • Our every Recipe Mix is freshly made just for you.
Facebook Twitter
order now
  • Rs 153

    In Stock

Rs
  • Chemical Free

    100% Chemical Free

  • No Flavor

    No Artificial Color or Flavors

  • No Preservatives

    No Preservatives

  • No Fillers

    No Filler Content


Daal is healthy, plain or spicy. But, this is one excellent daal you just cannot resist! comprising of two key varieties of pulses, cooked with tomatoes, and perked up with a range of carefully chosen spices, Daal is just the thing to have with hot rice and rotis.

Spices Used in Masalas

Ginger(ادرک), Garlic Powder(لہسن کا پاؤڈر), Turmeric Powder(ہلدی کا پاؤڈر), Salt(نمک), Red Chilli Powder(لال مرچوں کا پاؤڈر), Cumin White(سفید زیرہ), Coriander Seeds(سوکھا دھنیا), Poppy Seed(خشخاش ), Fenugreek Seeds(میتھی دانہ), Coconut Milk Powder(ناریل کے دودھ کا پاوڈر ), Red Chilli Whole(ثابت لال مرچ ), Curry Leaves(کڑی پتہ ), Red Chilli Whole(ثابت لال مرچ )


Ingredients Required

Tomato
ٹماٹر
3 medium finely chopped
Daal Masoor
دال مسور
300gm
Daal Chana
دال چنا
200gm
Water
پانی
6 cup
Lemon Juice
لیموں کا رس
juice of 1 lemon
Onion
پیاز
1-2 sliced
Coriender Leaves
ہرا دھنیا
½ cup
Cooking Oil
ھانے کا تیل
1 cup

How To Cook

1. Soak Pulses

Soak pulses in warm water for 30 min.
گرم پانی میں دالآدھا گھنٹہ بھگو دیں

2. Heat Oil

Heat half cup Oil in pan
ایک پتیلی میں آدھا کپ تیل گرم کریں

3. Add Ginger Garlic

Julienne cut ginger and chopped garlic and stir fry for 2- 3 minutes.
کٹی ہوئی ادرک اور لہسن ڈال کے پکایں

4. Add OK Daal Masala Tomatoes

Added OK Daal Masala and stir fry for few seconds. Added chopped tomato and stir fry until oil separates.
کٹے ہوے ٹماٹر کو ڈال کے بھونیں جب تک تیل الگ ہو جانے او کے دال مصالحہ شامل کریں اور چند سیکنڈ بھونیں

5. Add Pulses

Now add water bring to boil add pulses and cover the lid and cook for an hour on low flame.
پانی شامل کریں اور ابال آنے دیں اب دال شامل کریں اور ڈھک کر ہلکی آنچ پر ایک گھنٹے پکایں

6. Required Consistency

When you get the required consistency , added green chilies wholes and chopped both and half of chopped green coriander and cover the lid on low flame for 3 to 5 minutes and turn off the flame.
جب دال گاڑھی ہو جانے تب ہری مرچ کٹی ہوئی اور ثابت اور آدھا کٹا ہوا ہرا دھنیا شامل کریں اور ڈھک کر ہلکی آنچ پر ٣ سے ٥ منٹ پکایں پھر آنچ بند کر دیں

7. Prepare Tarka

Heat oil/ghee in a pan, add sliced onion fry until it changes color then add whole spice tarka masala and stir fry for 1-2 minutes. When tarka gets ready, add powder tarka masala and stir fry for 2-3 seconds and immediately pour it into Daal, cover for few minutes then add lemon juice, fresh coriander leaves and garam masala.
تیل گرم کریں اور کٹی ہوئی پیاز ہلکا براؤن ہونے دیں ثابت ترکہ مصالحہ ڈال کر ١ سے ٢ منٹ فرائی کریں. جب ترکہ بن جاتے اس میں پاوڈر ترکہ مصالحہ شامل کریں ٢ سے ٣ سیکنڈ کے لیۓ فرائی کریں اورفورا دال مے شامل کر دیں، اور کچھ دیر ڈھک کر رکھیں اور لیمو کے رس، ہرا دھنیا اور گرم مصالحہ ڈالیں .

8. Add Tarka

Add powder tarka masala and stir fry for 2-3 seconds and immediately pour it into Daal, cover for few minutes then add lemon juice, fresh coriander leaves and garam masala.
اس میں پاوڈر ترکہ مصالحہ شامل کریں ٢ سے ٣ سیکنڈ کے لیۓ فرائی کریں اورفورا دال مے شامل کر دیں، اور کچھ دیر ڈھک کر رکھیں اور لیمو کے رس، ہرا دھنیا اور گرم مصالحہ ڈالیں .

Your OK Daal Masala is Ready!

Serve with chapati or boiled rice with salad and chopped green chillies
گرم چپاتی یا ابلے ہوے چاول اور سلاد کے ساتھ پیش کریں

Product Reviews Write Review