03-111-965-965

0332-1309589

OK Chicken Jalfrezi Masala

OK Chicken Jalfrezi Masala

  • چکن جلفریزی مصالحہ


Clock

30 -45 minutes

Person

4- 5 persons

Love

Made with love

  • Premium Quality Hand Picked Ingredients
  • Perfectly Measured Spices
  • Our every Recipe Mix is freshly made just for you.
Facebook Twitter
order now
  • Rs 67

    In Stock

Rs
  • Chemical Free

    100% Chemical Free

  • No Flavor

    No Artificial Color or Flavors

  • No Preservatives

    No Preservatives

  • No Fillers

    No Filler Content


Chicken Jalfrezi, a hot curry with green chillies, peppers, onion and tomatoes. Marinated meat is fried in oil and spices to produce a dry, thick sauce. Dating from the time of the Mughals, its name comes from the Bengali word jhal, meaning spicy hot.

Spices Used in Masalas

Red Chilli Powder(لال مرچوں کا پاؤڈر), Cumin White(سفید زیرہ), Coriander Seeds(سوکھا دھنیا), Turmeric Powder(ہلدی کا پاؤڈر), Amchor(آمچور), Ginger Powder(ادرک کا پاؤڈر), Black Pepper(کالی مرچ), Garam Masala(گرم مصالحہ), Salt(نمک), Kasori Methi(قصوری میتھی ), Green Chilli Powder(ہری مرچ کا پاؤڈر)


Ingredients Required

Chicken Meat
مرغی کا گوشت
1 kg bone less (small cubes)
Tomato
ٹماٹر
4-5 cubed and 2 whole for puree
Onion
پیاز
2 medium chopped into cubes
Yogurt
دہی
2 tbsp
Cooking Oil
ھانے کا تیل
½ cup
Green Capsicum
ہرا شملہ مرچ
2 chopped into cubes
Katchup
کیچپ
2 tbsp

How To Cook

1. Add OK Chiken Jalferezi And Oil

Add OK Chicken Jalfrezi Masala in 3 tbsp of yogurt and 2 tbsp oil.
او کے چکن جلفریزی مصالحہ ٣ کھانے کے چمچے دہی میں شامل کر کے ٢چاے کے چمچے تیل شامل کر کے اچھے سے مکس کریں

2. Marinate the Meat

Apply this yogurt to chicken cubes. Marinate for 1-2 hours.
کیوبز میں کٹی ہوئی چکن میں دہی کا مکسچر لگا کے ١ سے ٢ گھنٹے کے لئے میرینیٹ کرنے کے لئے رکھ دیں

3. Saute the Vegetables

Heat 1 tbsp of oil, saute capsicum, tomato and onion cubes. Set aside.
ایک کھانے کا چمچ تیل گرم کریں، شملہ مرچ، ٹماٹر اور پیاز کو ہلکا سا فرائی کریں. ایک طرف رکھ دیں

4. Steam Tomatoes

In another pan steam tomatoes in 3-4 tbsp of water for 3 minutes.
ایک کھانے کا چمچ تیل گرم کریں، شملہ مرچ، ٹماٹر اور پیاز کو ہلکا سا فرائی کریں. ایک طرف رکھ دیں

5. Make Tomato puree

Remove skin and blend them well to make fine puree.
چھلکا ہٹا کے اسے پیوری بنانے کے لئے اچھی طرح بلینڈ کریں

6. Heat Oil

Heat remaining oil in a pot
بچے ہوئے تیل کو گرم کریں

7. Add Marinated Meat

Add marinated chicken cubes. Cover and cook for 3 to 4 minutes.
مصالحہ لگی ہوئی چکن شامل کریں. ڈھک کر تین سے چار منٹ کے لئے پکائیں

8. Add Tomato Puree

Now add the tomato puree. Cover and cook on medium flame for about 5-6 minutes.
اب اس میں ٹماٹر کی بنائی ہوئی پیوری شامل کریں اور ڈھک کر درمیانی آنچ پے ٥ سے ٦ منٹ کے لیے پکایں

9. Add Tomato Ketchup

When chicken tenders and oil separates , add tomato ketchup, 1tsp vinegar and 2 tbsp soy sauce
جب چکن پک جاۓ، اس میں کیچپ، ٢ کھانے کے چمچے سویا سوس ، ١ چاے کا چمچہ سرکہ شامل کر کے دو منٹ کے لئےپکایں

10. Add Saute the Vegetables

Add sauteed vegetables and steam for 2 minutes.
سوتے کی ہوئی سبزی کو شامل کریں اور ٢ منٹ کے لئے دم دیں

Your OK Chicken Jalfrezi Masala is Ready!

Chicken Jalfrezi is ready. Serve with plain boiled rice and vegetable fried rice.
چکن جلفریزی تیار ہے. سادے ابلے ہوئے چاول اور سبزیوں والے چاول کے ساتھ پیش کریں

Product Reviews Write Review